ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Είχαμε την τιμή φέτος στο 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας να τιμήσουμε τον καταξιωμένο και στη λαϊκή συνείδηση αλλά και στο «χώρο» του, στην ελληνική και όχι μόνο θεατρική σκηνή, ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ!
Απλός, σεμνός, ευαίσθητος και απλόχερος στα συναισθήματα αγάπης μπήκε στην συντροφιά μας. Πήρε αισθήματα αγάπης και αναγνώρισης της προσφοράς του στην Τέχνη που υπηρετεί από το θερμό κοινό που τον υποδέχτηκε αλλά και από όλη την Ιεράπετρα. Γιατί δεν περιορίστηκε η παρουσία του στην αίθουσα του θεάτρου. Απλώθηκε σε ολόκληρη την πόλη, ακόμη και έξω από την πόλη, καθώς επισκέφτηκε με την κ.Σοφία Φιλιππίδου το καταφύγιο αδέσποτων ζώων Strays of my soul της κ.Φραγκούλη Μαρίας. Ανταπόδωσε την αγάπη μας άμεσα με απλότητα και ειλικρίνεια. Εξαιρετικά ευαίσθητη ,υπεύθυνη και ζωογόνος υπήρξε η τρίωρη συνύπαρξή του με τους μαθητές των Γυμνασίων της Ιεράπετρας στο πλαίσιο συνέντευξης για τη Δια γυμνασιακή τους εφημερίδα «Γυρνά -ΜΕ τη σελίδα».

Στη βράβευσή του η βουλευτής Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη έκανε ειδική αναφορά για την επιρροή που είχε η Τέχνη του και το έργο του στη διαμόρφωση της δικής της προσωπικότητας αποδεικνύοντας πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι άνθρωποι που λειτουργούν ως πρότυπα για τα μικρά παιδιά, τους αυριανούς υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες και πολιτικούς!

Το ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ παρουσίασε η κ Καλλιόπη Δασκαλάκη με μια άρτια παρουσίαση τόσο ακουστική όσο και οπτική. Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα που θεωρούμε ότι είναι πολύ κατατοπιστικό: «Ο Λάκης Λαζόπουλος δε χρειάζεται συστάσεις. Η φωνή του και η μορφή του μας είναι οικείες, γιατί τον φιλοξενούμε δεκαετίες τώρα στο σπίτι μας, με τη σάτιρά του που ταρακουνά το πολιτικό μας σύστημα – και ταρακουνά κι εμάς τους ίδιους από το βόλεμα του σαλονιού μας.

Ο Λάκης Λαζόπουλος, από τα τέλη της δεκαετίας του 70 ανανεώνει συστηματικά την ελληνική κωμωδία, φέρνοντας μια νέα-σύγχρονη αντίληψη, με ένα χιούμορ, καυστικό, συχνά βιτριολικό, αλλά πάντα με έναν βαθιά ευγενή λόγο. Δίνει ένα διαφορετικό ύφος και ήθος στην έννοια της σάτιρας. Αναμορφώνει την παραδοσιακή ελληνική επιθεώρηση και την μεταπλάθει- με σύγχρονους όρους- σε μεταεπιθεώρηση. Το ασυγκράτητο δαιμόνιο ταλέντο του, δεν σταματά πουθενά! Δημιουργεί κορυφαίες παραστάσεις που παραμένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη όσων είχαν την τύχη να τις παρακολουθήσουν. Τα κείμενα του Λάκη Λαζόπουλου, δεν ψυχαγωγούν απλά, αλλά είναι ταυτόχρονα και μια βαθιά πολιτική πράξη, αφού ο δημιουργός τους, είναι ένας ευαίσθητος για τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, ενεργός πολίτης. Οι επιτυχίες του στην ελληνική τηλεόραση είναι μνημειώδεις, καθώς ο Λάκης Λαζόπουλος , ο κορυφαίος έλληνας δημιουργός, εμπεριέχει στο DNA του όλη τη διαδρομή του ελληνικού κινηματογράφου, εμπεριέχει τη μεγάλη γκάμα των λαϊκών ηρώων που έγραψαν ιστορία και καταξιώθηκαν στην ψυχή των λαϊκών ανθρώπων. Για όλους τους παραπάνω λόγους και άλλους πολλούς , ο Λάκης Λαζόπουλος ανήκει πλέον στην κατηγορία των ζωντανών μύθων της Ελληνικής δημιουργίας, με το σημαντικό έργο του να φτάνει με κάθε βεβαιότητα στο μέλλον!»

Για το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας
Η Πρόεδρος                  Η Γ. Γραμματέας
Σοφία Κονταξάκη         Ελένη Βαρτάνη