Δείπνο ηλιθίων

Δείπνο ηλιθίων

FRANCIS VEBER

Σκηνοθεσία Κατερίνα Κονταξάκη

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κονταξάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Σταυρακάκη
Υποβολείο: Μαρία Δρακάκη
Σκηνικά: Σοφία Κονταξάκη, Κώστας Βασαρμίδης, Αντρέας Γιαννακουδάκης
Επιμέλεια κοστουμιών και μουσικής: Κατερίνα Κονταξάκη
Αφίσα: Γιώργος Μπαλαντινάκης, Γιώργος Χριστάκης
Πρόγραμμα: Αντρέας Δρανδάκης
Φωτογράφιση και Βιντεοσκόπηση: Γιώργος Μπαλαντινάκης
Φωτισμοί: Νίκος Νικολουδάκης
Ήχος/ τεχνική υποστήριξη: Θοδωρής Σαμπιωτάκης

Για το έργο:

Ο Πιέρ Μπροσάν, ένας μεγαλοεκδότης του Παρισιού, αρέσκεται στο να πηγαίνει σε “δείπνα ηλιθίων“, όπου οι καλεσμένοι φέρνουν ο καθένας και από έναν “ηλίθιο”, τον οποίο και γελοιοποιούν με απώτερο σκοπό να στέψουν νικητή τον πιο “ηλίθιο” και να γελάνε μαζί του! Για τον Μπροσάν αυτός ο ηλίθιος είναι ο Φρανσουά Πινιόν, που το χόμπι του είναι να δημιουργεί κατασκευές από σπίρτα με τις οποίες και παθιάζεται.

Ένα λουμπάγκο και μια σειρά από ατυχή γεγονότα θα αναγκάσουν τον Μπροσάν να μην πάει στο δείπνο. Στην προσπάθεια του να τον βοηθήσει, ο Πινιόν, θα δημιουργήσει τις συνθήκες που θα φέρουν τα πάνω κάτω στην ζωή του Μπροσάν. Τελικά ποιος είναι ο ηλίθιος και γιατί;

Με κατάμεστη την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και τις δύο βραδιές στις 8 και στις 9 Ιανουαρίου, παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου, “Δείπνο Ηλιθίων”, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Κονταξάκη. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την ξεκαρδιστική κωμωδία του γάλλου συγγραφέα Francis Veber, ανεβασμένη απο τα έμπειρα μέλη του συλλόγου τα οποία πρόσφεραν το γέλιο και κέρδισαν ένα πραγματικά θερμό χειροκρότημα. Οι συντελεστές της παράστασης εργάστηκαν εντατικά και για πολλούς μήνες για να δώσουν το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα. Οι κριτικές και τα σχόλια του κοινού, ενθουσιώδη και συγκινητικά. Οσοι δεν προλάβατε να δείτε το έργο θα έχετε ξανά την ευκαιρία την Ανοιξη. 

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):
Αντρέας Γιαννακουδάκης
Δέσποινα Διακάκη
Γιώργος Στρατάκης
Γιώργος Χριστάκης
Κώστας Βασαρμίδης
Μαριάννα Λασηθιωτάκη
Γιάννης Μανιαδάκης
(φωνή) Θωμάς Λιάγκος
Project details