Ο Πουπουλάνθρωπος

Ο Πουπουλάνθρωπος

Χώρος πολιτισμού “Σημείο” και θεατρική ομάδα “Ble” Ρεθύμνου

Μάρτιν Μακνόντα

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
Μετάφραση: Γιάννης Μπλέτας
Επιμέλεια κίνησης: Χριστιάνα Μαυροματάκη
Ενδυματολογική επιμέλεια : Μαρία Βιβιλάκη
Ειδικός σχεδιασμός κοστουμιών: Στέλιος Ρουκουνάκης
Σχεδιασμός σκηνικού: Γιάννης Μπλέτα
Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης Φωτογραφίες – video: Ble Productions

Για το έργο:

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που η μητέρα του και ο πατέρας του δεν του έδιναν παρά αγάπη…. Ήταν η ημέρα των γενεθλίων της, όταν ένα σημείωμα γλίστρησε κάτω από την πόρτα του κλειδωμένου δωματίου, ένα σημείωμα που έγραφε «Εσένα σε αγαπούν κι εμένα με βασανίζουν για επτά ολόκληρα χρόνια και ο μόνος λόγος ένα καλλιτεχνικό πείραμα που πέτυχε…». Το σημείωμα είχε υπογραφή «Η αδερφή σου» και ήταν γραμμένο με αίμα…» Μία συγγραφέας, σε ένα αυταρχικό καθεστώς, και η διανοητικά στερημένη αδερφή της, ανακρίνονται από 2 αστυνομικούς, καθώς οι σκοτεινές ιστορίες που γράφει η πρώτη, παρουσιάζουν ομοιότητες με μια σειρά παιδικών δολοφονιών , που συμβαίνουν στην πόλη. Μια ιστορία, όπου πραγματικότητα και ψευδαίσθηση μπλέκονται. Μικρές σκοτεινές ιστορίες με ήρωες παιδιά, αλλά όχι για παιδιά. Ένα συναρπαστικό, τρομακτικό, καθηλωτικό παραμύθι για τη ζωή, για την τέχνη, τη διαφορετικότητα, τη βία και την κακοποίηση. Το έργο διακρίθηκε ως το καλύτερο νέο θεατρικό έργο με το Βραβείο Olivier το 2004, τιμήθηκε με το βραβείο Drama Desk Award 2004-2005 εξαιρετικού θεατρικού έργου το 2005, ενώ την ίδια χρονιά υπήρξε υποψήφιο ως το καλύτερο θεατρικό έργο για το Βραβείο Tony.

Βιογραφικό ομάδας:

Ο χώρος πολιτισμού “Σημείο” και η θεατρική ομάδα Ble, που δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο, τα τελευταία 2 χρόνια, παρουσιάζει την σκληρή, μαύρη κωμωδία του Ιρλανδού, Μάρτιν Μακνόντα για την παιδική κακοποίηση.

Η θεατρική ομάδα Ble, η οποιία δημιουργήθηκε από τον σκηνοθέτη Γιάννης Μπλέτα, δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο Κρήτης, τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ έχει ήδη παρουσιάσει έργα όπως οι Δούλες του Ζαν Ζενέ, Μακμπέθ, του Ου. Σαίξπηρ, αλλά και μονόπρακτα έργα του Τ. Ουίλλιαμς.

Διανομή ρόλων

Ελένη Βαρούχα Μυρτώ Μαρκάκη Μαρία Παπαδάκη Ιωάννα Χόμπη

Συμμετέχουν:

Μαρία Βιβιλάκη Χριστιάνα Μαυροματάκη

Project details