Το μπουφάν της Χάρλεϊ ή Πάλι Καλά

Το μπουφάν της Χάρλεϊ ή Πάλι Καλά

θεατρική ομάδα ΜΕΘΕΞΙΣ Αθηνών

Βασίλη Κατσικονούρη

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βάλια (Βασιλική) Κωτσιγιάννη
Σχεδιασμός/Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Τζεμπελίκος
Μουσική επιμέλεια: Βάλια Κωτσιγιάννη, Ξένια Μπελέκου
Μακιγιάζ: Λεμονιά Σταυροπούλου
Βοηθός παραγωγής: Γιώργος Κασσαπίδης
Φωτογράφος παράστασης/αφίσας: Γιώργος Κασσαπίδης

Για το έργο

Μια γυναίκα στο σημείο μηδέν αναστοχάζεται τη ζωή της από παιδί υπό το πρίσμα της πιο βαθιάς οδύνης. Και είναι τότε που για πρώτη φορά, μπροστά στο τίποτα, αντέχει να αναμετρηθεί με τα πάντα. Ίσως γιατί τίποτα πια δεν έχει σημασία πραγματική. Ίσως γιατί η βαθιά ευαίσθητη πένα του Βασίλη Κατσικονούρη της δίνει γενναιόδωρα το δικαίωμα να δραπετεύει σε μια εύθραυστη ισορροπία μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Και είναι αυτή του η μέριμνα που μας γοήτευσε και συνάμα μας καθησύχασε ότι (πάλι καλά) αυτό το έργο δε γράφτηκε για να μας ταράξει, αλλά για να φέρει στην επιφάνεια τα σημαντικά που τα προσπερνάμε, έτσι ώστε να αντέξουμε να κάνουμε αυτά που δεν αντέχουμε.

Βιογραφικό ομάδας

Η Ομάδα Ερασιτεχνών Θεάτρου «Μέθεξις» δημιουργήθηκε το 2015
αρχικά από γονείς των μαθητών που παρακολουθούσαν τα μαθήματα της θεατροπαιδαγωγού – σκηνοθέτη Βάλιας Κωτσιγιάννη. Αποφάσισαν, λοιπόν, ταυτόχρονα με τα παιδιά τους να ψηλαφίσουν, δειλά στην αρχή, τον κόσμο του θεάτρου μέσα από την ιδιαίτερη διδακτική της δασκάλας τους που έχει εξειδικευθεί στο Drama in Education.
Επτά χρόνια μετά και τα παιδιά τους δεν είναι πια παιδιά, αλλά εκείνοι βρίσκονται ακόμη εκεί, πιστοί στην τακτική τους συνάντηση. Εξάλλου δεν είναι πια μόνοι τους, καθώς η ομάδα συνεχώς μεγαλώνει. Γι’ αυτούς η θεατρική πράξη πλέον έχει να κάνει πάντα με μια συνάντηση. Συνάντηση με τον άλλον στο διασταλμένο χρόνο της μελέτης του ρόλου και, εκείνη την ίδια στιγμή, συνάντηση με τον έσω εαυτό που βρίσκει ευκαιρία να αναμετρηθεί με τα μύχια, ρίχνοντας φως στα καταχωνιασμένα και πολλές φορές άγνωστα της ψυχής. Κι ύστερα έρχεται η ομάδα να συνδέσει και να συνδεθεί, να δώσει ρυθμό στις λέξεις, στα σώματα, στους εαυτούς, στα νοήματα με ένα και μοναδικό στόχο: το αυθεντικό. Την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την τελευταία και πιο σημαντική συνάντηση. Αυτή με το κοινό. Στις 28 και 29 Μαΐου 2022, η Ομάδα Μέθεξις συναντήθηκε με το κοινό σε δύο συγκινητικές βραδιές, παρουσιάζοντας το Μπουφάν της Χάρλεϋ στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Ελευθερία Κατουρτζίδου,
Μαρία Φακάλου,
Ξένια Μπελέκου.
Στο ρόλο του Εύζωνα ο Γιώργος Πανέρης.

Project details